torsdag, 01 juli 2021 15:14

Rammeavtalen om Ringeriksbanen er undertegnet

Skrevet av
Med Erna Solberg (H) ble rammeavtalen om byggingen av Ringeriksbanen undertegnet torsdag. Med Erna Solberg (H) ble rammeavtalen om byggingen av Ringeriksbanen undertegnet torsdag.

Med statsminister Erna Solberg (H) som vitne ble rammeavtalen mellom regjeringen og Nye Veier om byggingen av Ringeriksbanen undertegnet torsdag.

På vegne av regjeringen satte samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) sitt navnetrekk på avtalen, sammen med Nye Veier-sjef Anette Aanesland.

Undertegningen skjedde på Sundvolden hotell , samme sted som de borgerlige partilederne for seks år side besluttet å hente planen om et togspor gjennom Ringerike opp av skuffen.

Undertegningen skjedde også samme dag som Solberg innledet sin valgkampturné på Øst- og Sørlandet.

Ideen om Ringeriksbanen er over 150 år gammel, og byggingen av det om lag fire mil lange dobbeltsporet mellom Sandvika og Hønefoss kommer til å være Norges største jernbaneprosjekt.

I mars ble det kjent at prosjektet ville bli en sentral del av ny Nasjonal transportplan, og i mai ga Hareide beskjed til Nye Veier om at de ville få oppdraget.

Nye Veier har aldri tidligere bygget jernbane.

Byggingen av dobbeltsporet starter trolig i 2024 eller 2025. Kostnadene er anslått til 36 milliarder kroner. Når banen står ferdig, vil Hønefoss være 30 minutter unna Oslo, mens reisetiden mellom Oslo og Bergen vil være kortet ned med én time

Sist redigert torsdag, 01 juli 2021 15:41

Beslektede artikler

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa