fredag, 06 november 2020 11:15

Stridighetene i Fossveien eskalerer

Skrevet av
Daglig leder i Braathen Eiendom AS, Marianna Fic Braathen (60), er ute med målbåndet etter at oppmålingsfirmaet har satt sine markeringer. Daglig leder i Braathen Eiendom AS, Marianna Fic Braathen (60), er ute med målbåndet etter at oppmålingsfirmaet har satt sine markeringer. Foto: Frank Tverran

Fordi eier av Braathen Eiendom AS, Per-Gulbrand P Braathen, nekter å legge en bue på kloakken fra gården og ut i Fossveien, har denne saken versert gjennom samtlige rettsinstanser. Braathen Eiendom AS har tapt saken i alle instanser. Det siste er at de har påklagd kommunens vedtak om å utføre arbeidene med kloakken for gårdeiers regning. Denne klagen er for tiden under behandling hos Fylkesmannen i Oslo og Viken.

Gården brukes

Til tross for at det er nedlagt forbud mot å bruke gården inntil kloakkforholdene er utbedret, er forhenværende advokat og varamedlem til styret i Braathen Eiendom AS, Per Johan Braathen, nesten daglig i bygningen flere timer av gangen.

Ny krangel

Bjerke Eiendom AS leier ut parkeringsplasser i sitt gårdsrom. Inne i samme gården har Braathen Eiendom AS normalt parkeringsplasser på sin eiendom inn mot egen husvegg. Men ikke nå som det er uferdige gravearbeider på stedet.

braathen2

Den blå markeringen er gjort av Berntsen Plan og Oppmåling (Foto: Frank Tverran)

Braathen Eiendom har funnet ut at de kan parkere sin bil inn mot trappen, men da får ikke Bjerke Eiendom benyttet den parkeringsplassen de har på en støpt platting like bak. Braathen mener de står på egen eiendom, mens Bjerke mener de står delvis inne på hans eiendom.

Oppmålingsfirma

I håp om å få en endelig slutt på denne diskusjonen, engasjerte Bjerke Berntsen Plan og Oppmåling slik at de kunne markere hvor eiendomsgrensen går. Men heller ikke dette var Braathen Eiendom fornøyd med. De mente markeringene til Berntsen Plan og Oppmåling var feil.

Jordskifteretten neste

Bjerke Eiendom AS har nå bragt saken inn for Jordskifteretten for å få en endelig avgjørelse på hvor grenselinjen mellom de to eiendommene går. Inntil videre har Bjerke Eiendom satt opp to betongblokker som hindrer all parkering i det omstridte området.

braathen3To solide hindringer er satt opp av Bjerke Eiendom AS (Foto: Frank Tverran)

Beslektede artikler

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa