×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 500
søndag, 21 august 2016 20:15

Et budskap om fred

Mahmood Ahmad, Sindre Lysø, Zahoor Ahmad, Per R Berger og Shan Syed Mahmood Ahmad, Sindre Lysø, Zahoor Ahmad, Per R Berger og Shan Syed Foto: Rasmus Lindberg

Under parolen "Et budskap om fred" ble det avholdt en minnemarkering på Utøya lørdag ettermiddag. Arrangører var bl.a. AMJ (Ahmadiyya Muslim Jamaát) AUF og Hole kommune.

Etter en kort opplesning fra Koranen, holdt samfunnskontakt og medieansvarlig Mahmood Ahmad en orientering om AMJ Norge. Han oppsummerte de siste årenes hendelser og noen framtidsvisjoner.

En av dagens talere var Holes ordfører Per R. Berger. Tema for hans tale tok utgangspunkt i Atle Haglunds fotografi "Bildet som taler" - et bilde som ble tatt like etter den tragiske hendelsen for fem år siden. Det var en følelsesladet tale der svanen og hennes avkom fikk symbolisere familiebånd, trusselbilder, ansvar og forsar.

Markeringen ble avsluttet med en stille bønn og ett minutts stillhet ved minnesmerket for de som omkom.

At terror og voldelig ekstremisme ikke har noe med religion å gjøre, har Ahmadiyya-muslimene selv fått erfare da 94 av deres medlemmer ble drept og 120 skadd i deres moskeer i Lahore i Pakistan i mai 2010.

Et par sitater fra møtet:

Siden 600-tallet har Koranen sagt at ingen er bedre enn noen andre på grunn av sin rase. Den beste i Allahs øyne er kun den mest rettferdige:
”Å dere mennesker, Vi har skapt dere (alle) av hankjønn og hunkjønn. Og gjort dere til folk og stammer, for at dere skal kjenne hverandre. Sannelig, den mest rettferdige blant dere har størst ære hos Allah, for Allah er visserlig Allvitende og kjenner alle ting” (Koranen 49:14).
Mirza Ghulam Ahmad som Ahmadiyya muslimene anser som den Utlovede Messias säger följande:
”Religion fortjener sitt navn kun så lenge den er i overensstemmelse med fornuften. Hvis den feiler i å tilfredsstille denne forutsetning, og er nødt til å gjøre opp denne svakheten ved å ty til sverd, er det ikke behov for å vise dens falskhet. Sverdet den svinger kutter sin egen strupe før det når andre.”

{AF} FAKTA
AMJ er en verdensomspennende reformbevegelse innen Islam med mer enn 10-talls millioner troende i mer enn 200 land. Bevegelsen ble grunnlagt i 1889 av Hazrat Mirza Ghulam Ahmad. På grunn av religiøs forfølgelse, ble  hovedkontoret til bevegelsen flyttet til London i 1984. Bevegelsen jobber for en inter-religiøs dialog på tvers av religioner, fred i verdenssamfunnet og for å hjelpe menneskeheten.{/AF}

Sist redigert tirsdag, 23 august 2016 09:06

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa