×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 500
fredag, 19 august 2016 16:01

Urmaker Nøklebye flytter “hjem”

Skrevet av
Urmaker Edv. Nøklebye Eftf. og Gullsmed Jørgensen Samlokaliserer Urmaker Edv. Nøklebye Eftf. og Gullsmed Jørgensen Samlokaliserer Foto: Privat


Urmaker Nøklebye og Gullsmed Jørgensen samlokaliserer i Gullsmed Jørgensens lokaler på Søndre Torg - det samme lokalet Urmaker Edv. Nøklebye Eftf. var lokalisert på tidlig 1900-tallet.

Tidligere i sommer ble det kjent at Urmaker Nøklebye valgte å stenge dørene, men at innehaver og mesterurmaker Morten Karlsen var åpen for å fortsette driften andre steder. Urmaker Nøklebye velger å satse mer på reparasjon og vedlikehold av klokker, i nye lokaler.

- Som urmakermester er jeg svært glad for å kunne fortsette med det jeg liker best. Alle mine tidligere kunder har fortsatt mulighet til å reparere sine klokker, og selvsagt vedlikeholdt klokker med batteriskift og justering av lenker. Jeg ønsker også å beholde enkelte klokkemerker til salg som du vil finne hos oss, sier Karlsen.   

Sterkt fagmiljø med samlokalisert gullsmed- og urmakerverksted

Med gullsmedmestere og urmakermester under samme tak, vil samlokaliseringen fungere som en bidragsyter for å opprettholde sterke fagtradisjoner og høy service i sentrum. Med dette vil Hønefoss ha et gullsmedverksted og urmakerverksted under samme tak. De to tradisjonsrike sentrumsbedriftene håper å komme styrket ut av samlokaliseringen, da gullsmeder og urmakere ikke er fremmede for hverandres yrker.

- Med Urmaker Nøklebye i våre lokaler skaper vi en lokal servicestasjon for smykker og klokker i Hønefoss sentrum, med fokus på sterk fagkompetanse og høy service. Begge bedriftene har mye historie i veggene, og vårt håp er at vi kan spille hverandre gode og bli enda mer attraktive for lokalbefolkningen, sier Johan Jørgensen, Innehaver av Gullsmed Jørgensen.  

Til tross for høyt fokus på vedlikehold og reparasjon, vil Gullsmed Jørgensen fortsatt selge de tradisjonsrike smykke- og gullsmedvarene du finner i dag.

Flytter ”hjem” igjen

Urmaker Nøklebye flyttet inn under samme tak som Gullsmed Jørgensen, da den nåværende bygården stod ferdig i 1904. Det er ikke bekreftet hvilket år Urmaker Nøklebye flyttet sin virksomhet, men basert på eldre bilder var det trolig rundt 1930-tallet. Urmaker Nøklebye vil være tilgjengelig hos Gullsmed Jørgensen innen september.

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa