torsdag, 26 oktober 2023 11:16

E16 ved Follum tilbake til opprinnelig trasé

Skrevet av
E16 ved Follum tilbake til opprinnelig trasé Foto: Statens Vegvesen

I midten av september ble det etablert en midlertidig trasé for E16 som kunne brukes for å erstatte det skredutsatte partiet etter uværet Hans sine herjinger. Nå kan den opprinnelige traseen åpne igjen midlertidig i løpet av formiddagen fredag 27. oktober.

Overvåket og undersøkt

– Da flommen Hans gjorde at Ådalsaelva vasket ut terrenget og skapte skredfare for E16 ved Follum ved Hønefoss, så vi raskt behovet for å etablere en midlertidig vei for E16 som kunne brukes så vi fikk undersøkt skredområdet grundig og over tid. Den midlertidige veien gjorde at trafikken ble ledet over på Follumvegen, som ble brukt som delstrekning fram til krysset på E16 nord for den skredutsatte strekningen, sier seksjonssjef Gunnar Eiterjord i Statens vegvesen.

Statens vegvesen har nå overvåket det skredutsatte området over lengre tid og undersøkt det kritiske partiet grundig. Selve sikringstiltakene vil bli utført på senvinteren eller tidlig om våren 2024. Det vil komme informasjon om dette når Statens vegvesen vet mer om tidspunkt, varighet og gjennomføring.

Strekningen er trygg

– Når vi nå åpner opp igjen dette partiet på E16, så kan folk være helt trygg på at det er helt sikkert å ferdes her. Det er gjort omfattende undersøkelser, og vi fortsetter å overvåke området. Om vi ser endringer så vil vi igjen stenge og legge trafikken over på den midlertidige veien, understreker Gunnar Eiterjord.

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa