mandag, 07 desember 2020 10:04

Lunde inn i den norske EM-troppen: Klar for sin 300. landskamp

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Katrine Lunde (nummer to fra høyre bakerst) er skrevet inn i Norges EM-tropp. Katrine Lunde (nummer to fra høyre bakerst) er skrevet inn i Norges EM-tropp. Foto: Vidar Ruud / NTB

Katrine Lunde tar plass i Norges EM-tropp i håndball og er aktuell mot Romania mandag. Der spiller hun sin 300. seniorlandskamp.

Dermed er vel 40 år gamle Lunde tilbake i mesterskap. Hun deltok ikke i VM i fjor da en alvorlig kneskade stoppet henne.

Ut av troppen går Emily Stang Sando. Norge har vunnet sine to første kamper i mesterskapet og er gullfavoritt nummer én.

Lunde var ikke tatt ut blant de mest aktuelle 20 spillerne, men hun stilte seg til disposisjon etter at hun mistet et ufødt barn for noen uker siden.

– Jeg har fått veldig positive tilbakemeldinger fra Katrine og Lene Rantala (tidligere dansk toppkeeper) i det siste. Rent spillemessig og fysisk er hun i stort sett i kampform. Hun kan savne den ypperste spissen. Det er litt forskjell på å møte verdens kanskje beste rekrutter (Norge) på trening og Cristina Neagu (Romania) i kamp, sa keepertrener Mats Olsson til NTB søndag.

Nærmer seg

Karoline Dyhre Breivang har flest landskamper med 305. Det tangerer Lunde om hun er med i resten av EM.

Silje Solberg kom til Danmark lørdag, og det er ventet at hun blir spilleklar i løpet av noen dager. I så fall kan det gå mot at det blir henne og Lunde som avslutter EM som keepere for Norge.

Mandag 7.desember, TV3 kl 20.25: Norge-Romania

Der spilles finalen 20. desember. Norge har sju EM-titler hittil. Den første kom i 1998.

Hvis Norge slår Romania, er laget sikret et perfekt utgangspunkt før hovedrunden. Det betyr i så fall at Norge starter med fire poeng i ryggen før de tre neste kampene.

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa