torsdag, 13 august 2020 19:28

Smutthull i karantenereglene sikrer NM-start for norske sykkelproffer

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Alexander Kristoff skal etter planen delta i både Critérium du Dauphine og NM, selv om det kun er sju dager mellom rittene. Alexander Kristoff skal etter planen delta i både Critérium du Dauphine og NM, selv om det kun er sju dager mellom rittene. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.

Alexander Kristoff og flere norske sykkelproffer rekker å stille til start både i Critérium du Dauphine og NM på grunn av et smutthull i karantenebestemmelsene.

Det var først ventet et stort frafall av norske sykkelstjerner i NM på Ringerike 23. august ettersom det kun er sju dager mellom arrangemnentet og det franske etapperittet Critérium du Dauphiné.

Der skal Kristoff, Edvald Boasson Hagen, Sven Erik Bystrøm og Carl Fredrik Hagen delta.

De så for seg en karantenetid på ti dager, men Norges Cykleforbund har funnet et «smutthull» i karantenereglene, som gjør at de likevel kan delta i NM, skriver TV 2.

– I stedet for ti dagers karantene, så kan man ta to tester når de kommer hjem. Hvis begge er negative så er de fri til å stille, forteller sportssjef Hans Falk til kanalen.

Rytterne må teste seg mandag når de kommer hjem fra Frankrike, og en ny test fredag. Dersom resultatene fra fredagens test er klar innen søndag, stiller Kristoff & co. til NM-start.

NTB

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa