søndag, 26 april 2020 08:41

Utdanningsforbundet advarer mot at vaskejobben blir overlatt til lærerne

Skrevet av
Mandag starter elevene på 1. til 4. trinn på skolen igjen. Utdanningsforbundet advarer mot at det strenge renholdet blir overtall til lærerne. Mandag starter elevene på 1. til 4. trinn på skolen igjen. Utdanningsforbundet advarer mot at det strenge renholdet blir overtall til lærerne. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Når elever starter på skolen igjen mandag, er det innført strenge renholdsregler. Den ekstra vaskejobben skal ikke lærerne ta, mener Utdanningsforbundet.

– Jeg sier ikke at lærere ikke skal kunne ta i en vaskeklut. Men lærerne kan ikke ta hovedansvaret for renholdet på skolene, sier leder Steffen Handal i Utdanningsforbundet til VG.

Folkehelseinstituttet og Utdanningsdirektoratet har laget en veileder som sier at renhold bør forsterkes. Det er særlig toaletter, dørhåndtak, trappegelendre, sportsutstyr, leker og andre gjenstander som hyppig berøres som bør vaskes ofte.

Handal sier noen kommuner har prøvd å legge ansvaret for det forsterkede renholdet over på lærerne.

– Vi har fått noen bekymringsmeldinger knyttet til denne problematikken. Nå er det slik at renhold, i likhet med undervisning, er et fag. Lærere har ikke den nødvendige kompetansen, sier han og legger til at de er i dialog med kommunene om saken.

Det er de fire nederste trinnene på barneskolen som starter på skolen mandag. I tillegg åpner skolefritidsordningene SFO og AKS.

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa