fredag, 03 april 2020 12:06

Nye studentboliger i Ringerike, Porsgrunn og Rauland

Universitetet i Sørøst-Norge, Hønefoss Universitetet i Sørøst-Norge, Hønefoss Foto: Frank Tverran

Studentsamskipnaden i Sørøst-Norge (SSN) har fått tilskudd til nye studentboliger, men fremdriften er usikker på grunn av koronakrisen.

Stortinget har gitt tilskudd til nye studentboliger i statsbudsjettet, også i år. SSN har fått nærmere 134 millioner som skal fordeles på 434 nye hybelenheter på Rauland, Ringerike og i Porsgrunn. Når prosjektene starter er imidlertid usikkert.

– Vi er veldig glade for at vi har fått tilskudd til nye boliger, men i den situasjonen vi er i akkurat nå har ikke det å starte nye byggeprosjekter høyeste prioritet, sier administrerende direktør i SSN, Hans Erik Stormoen.

Han synes det er vanskelig å spå noe om fremtiden.

– Jeg er veldig spent på hvordan situasjonen utvikler seg og hvordan vi skal angripe dette med bygging av studentboliger fremover. Jeg tror ikke vi kommer til å iverksette tunge prosjekter i løpet av de neste to månedene, men vi har god tid på oss. Dette tilskuddet innebærer at vi må ha startet på godkjente prosjekter innen tre år.

Stormoen er imidlertid sikker på en ting.

– Det vil bli boliger både i Porsgrunn, Ringerike og Rauland etter hvert.

Studentsamskipnaden i Sørøst-Norge (SSN) sørger for velferdstilbud til studenter ved Universitetet i Sørøst-Norge, Fagskolen Tinius Olsen på Kongsberg, Politihøgskolen i Stavern, Fagskolen i Vestfold og Folkeuniversitetet i Sørøst-Norge. Vi tilbyr studentboliger ved alle USNs åtte campuser, vi driver spisesteder, treningssentere, studentbarnehager, bokhandlere og samtaletjeneste.

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa