fredag, 13 mars 2020 10:06

Britisk politi med ny appell i Magnussen-drapet

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Metropolitan Police i London oppfordret fredag Farouk Abdulhak, som er mistenkt for drapet på Martine Vik Magnussen, om å returnere til Storbritannia. Metropolitan Police i London oppfordret fredag Farouk Abdulhak, som er mistenkt for drapet på Martine Vik Magnussen, om å returnere til Storbritannia. Arkivfoto: NTB scanpix

Metropolitan Police i London oppfordret fredag Farouk Abdulhak, som er mistenkt for drapet på Martine Vik Magnussen, om å returnere til Storbritannia.

Det er nå 12 år siden den 23 år gamle norske studenten ble funnet drept i London 14. mars 2008.

Farouk Abdulhak, som nå er 33 år gammel, ble raskt identifisert som en mistenkt i saken. Han forlot Storbritannia kort tid etter hennes død og reiste til Egypt og deretter videre til Jemen.

– I løpet av de siste tolv årene har Martines familie og mine etterforskere holdt denne saken i offentlighetens bevissthet. Det må være klart for Farouk Abdulhak at den ikke kommer til å forsvinne, og at hans status som ettersøkt forblir uendret, sier Andy Partridge, sjefetterforsker ved avdelingen for drap og alvorlig kriminalitet ved Metropolitan Police.

Han sier videre at den verdigheten, besluttsomheten og motet som Magnussen-familien har vist de siste 12 årene, står i sterk kontrast til Abdulhaks oppførsel.

– Han har valgt å flykte, valgt å gjemme seg, i et håp om at denne saken ville forsvinne – alt handlingene til en feiging, sier Partridge.

NTB

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa