torsdag, 24 oktober 2019 18:41

Ny kontrakt til Kongsberg Aviation

Skrevet av
Leveringen av de nye redningshelikoptrene er forsinket og Forsvaret har nå signert en ny fire år lang vedlikeholdskontrakt for de eksisterende Sea King-helikoptrene. Leveringen av de nye redningshelikoptrene er forsinket og Forsvaret har nå signert en ny fire år lang vedlikeholdskontrakt for de eksisterende Sea King-helikoptrene. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Forsvarets nye redningshelikoptre lar fortsatt vente på seg. Nå har Kongsberg Aviation fått forlenget vedlikeholdskontrakten på Sea King fram til 2023.

Kongsberg Aviation Maintenance Services (KAMS) har hatt totalansvaret for å vedlikeholde motorene på den norske Sea King-flåten siden 2016. Nå opplyser selskapet at Forsvaret har forlenget denne kontrakten med ytterligere fire år.

Vedlikeholdskontrakten har en verdi på 100 millioner kroner.

Da Stortinget for 17 år siden vedtok å bestille nye redningshelikoptre for å erstatte flåten av de nå over 50 år gamle Sea King-helikoptrene, var meningen at det første av de nye AW101-helikoptrene skulle leveres i 2019, og at alle Sea Kingene skulle være erstattet innen 2021.

I regjeringens forslag til neste års statsbudsjett går det fram at det første AW101-helikopteret tidligst vil bli satt i drift i første halvår neste år, og at det deretter vil ta minst to år før de resterende er i drift.

I forrige uke, 17. oktober, utløste derfor Forsvaret opsjonen i den eksisterende vedlikeholdskontrakten, og avtalen gjelder nå fram til 2023.

Sea King-helikoptrene utfører primært søk- og redningstjeneste samt luftambulanseoppdrag. Helikoptrene eies av Justisdepartementet, men opereres av 330. skvadron i Luftforsvaret.

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa