tirsdag, 22 oktober 2019 14:15

Ny politimester i Tønsberg

Skrevet av
Ny politimester i Tønsberg Foto: Politidirektoratet

Politimester i Troms, Ole Bredrup Sæverud, blir ny politimester i Sør-Øst politidistrikt. Visepolitimester Astrid Elisabeth Nilsen blir politimester i Troms.

Endringen gjelder i ett år fra og med 4. november 2019. Sæverud og Nilsen beordres for samme periode.

Bakgrunnen er at nåværende politimester i Sør-Øst, Christine Fossen, går til en ny stilling i Justisdepartementet 1. november.

- Jeg er svært glad for at Ole Bredrup Sæverud vil ta oppdraget som politimester i Sør-Øst. Ole har de kvalitetene som trengs for å bygge videre på den gode innsatsen som ledelsen har lagt ned i å etablere politidistriktet, sier politidirektør Benedicte Bjørnland. Hun legger til at politiet står midt i en omfattende reform, og at det helt klart er en fordel at vi raskt kan hente inn en politimester som kjenner reformarbeidet godt.

Ole Bredrup Sæverud har vært politimester i Troms siden 2012. Han har drøyt fire år igjen av sitt åremål. Han er jurist og har vært politiadvokat, statsadvokat og førstestatsadvokat.

- Jeg er takknemlig for denne utfordringen, og ser fram til å ta fatt på neste etappe av arbeidet i politidistriktet. Vi har et potensial for erfaringsoveføring mellom politidistriktene, og nå får jeg anledning til å bidra med erfaringer fra Troms. Samtidig ser jeg fram til å bli kjent med de forutsetningene Sør-Øst har for sin drift, og sammen med medarbeiderne der fortsette å utvikle distriktet i ønsket retning, sier Ole Bredrup Sæverud.

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa