tirsdag, 30 juli 2019 12:11

Babyen døde av hodeskadene

Skrevet av
Politioverbetjent Cecilie Sandbakken og politiinspektør Per Thomas Omholt under en pressekonferanse om saken tidligere denne måneden. Politioverbetjent Cecilie Sandbakken og politiinspektør Per Thomas Omholt under en pressekonferanse om saken tidligere denne måneden. Foto: Frank Tverran

Det 11 uker gamle barnet som 15.juni i år kom til Oslo Universitetssykehus – Ullevål med alvorlige skader, døde fredag 26. juli.

Sør-Øst politidistrikt siktet i juni et foreldrepar fra Hønefoss for overtredelse av straffeloven § 274 annet ledd, betydelig grov kroppsskade, mot parets felles 11 uker gamle barn.

Det var Oslo Universitetssykehus – Ullevål som 15. juni meldte om at de hadde fått inn et barn med alvorlige skader. Helsepersonellet ved sykehuset mente skadene var påført barnet. Foreldrene ble avhørt og 20. juni det ble tatt ut siktelse mot paret.

"Den klinisk rettsmedisinske undersøkelsen, og bevisene for øvrig, viser at det er sannsynlighetsovervekt for at skadene på barnet er påførte", uttalte politiinspektør Per Thomas Omholt ved pressekonferansen 11. juli.

Politiet jobber fortsatt ut i fra tre teorier om hva som kan ha forårsaket skadene på barnet:
-    skadene kan være bevisst påførte
-    skadene kan være påførte ved et uhell
-    skadene kan ha medisinske årsaker

Etterforskingen pågår for fullt, og det vil snart oppnevnes sakkyndige for å vurdere hva som kan være årsaken til de alvorlige skadene som ble funnet på barnet.

Sist redigert tirsdag, 30 juli 2019 14:03

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa