mandag, 20 mai 2019 15:31

Ansatt i Fellesforbundet dømt til fengsel for millionunderslag

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
En tidligere ansatt i Fellesforbundet er i Ringerike tingrett dømt til ett år og ni måneder fengsel for underskudd av over tre millioner korner. Forbundsleder Jørn Eggum avviser at forbundet har dårlig kontroll med økonomien. En tidligere ansatt i Fellesforbundet er i Ringerike tingrett dømt til ett år og ni måneder fengsel for underskudd av over tre millioner korner. Forbundsleder Jørn Eggum avviser at forbundet har dårlig kontroll med økonomien. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

En tidligere sekretær i Fellesforbundet er i Ringerike tingrett dømt til ett år og ni måneder fengsel for underslag av over tre millioner kroner.

Seks av månedene gjøres betinget. I tillegg skal hele summen hun svindlet til seg betales tilbake, skriver FriFagbevelse.

Kvinnen har tilstått at hun over en periode på seks år overførte over tre millioner kroner fra Fellesforbundets bankkonti til seg selv. Hun tok blant annet ut for mye lønn, leverte urettmessige reiseregninger og overførte beløp til egen bankkonto merket med «kursstøtte» eller andre oppdiktede formål.

Kvinnen arbeidet som kontormedarbeider ved en av Fellesforbundets lokalavdelinger, hvor hun disponerte to kontoer. Underslaget ble først oppdaget i fjor sommer. Hun ble samtidig avskjediget fra arbeidsplassen.

Kvinnen har forklart at underslaget var mulig grunnet Fellesforbundets dårlige kontroll med økonomien. Men det avviser forbundsleder Jørn Eggum.

– Vi har strenge rutiner for økonomihåndtering i Fellesforbundet og det er heldigvis sjelden vi ser underslag. Likevel er det liten tvil om at denne saken tydelig viser at vi alltid kan bli bedre, sier han.

NTB

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa