torsdag, 04 mai 2017 20:28

Kirken åpner 10. desember

Skrevet av
Kirken åpner 10. desember Foto: Frank Tverran

- Endelig! Utbruddet kom fra kirkeverge Kjetil Gjærde som nå kunne fastslå at datoen for innvielsen av Hønefoss kirke blir 10.desember 2017.

Den gamle kirken ble også innviet den 10 desember, men det var i 1862. Gjærde kunne videre fortelle at orgelet ville være på plass til åpningen, men langt fra ferdig stemt og spilleklart. Så kantor Stein Sødal må greie seg uten orgel til frempå våren neste år.

Prost Kristin Moen Saxegaard fortalte at det allerede var flere som ville gifte seg i den nye kirken og at det begynte å bli ganske fulltegnet i første halvår 2018 med hensyn til kulturarrangementer.

Rune Karlsen i OBAS Øst kunne opplyse at OBAS har gitt kirken en lynavleder i gave i tillegg til at de har bekostet deler av fondveggen.

Det er en kjensgjerning at det ikke alltid har vært enkle dager for Fellesrådet som plutselig fikk rollen som byggherre. Eller for å si det med Rune Karlsen: -Det har vært et prosjekt med mange ønsker. Han tilføyde også at det ofte er slik i byggeprosjekter og at man nesten alltid skulle øsket seg flere penger.

Takkonstruksjonen er helt unik. Det er ikke to like deler og dette har derfor vært et puslespill i tillegg til at det dreier seg om store dimensjoner.
- Jobben som Splitkon har bidratt med er helt fantastisk. Det finnes ikke noe tilsvarende her i landet, sa Rune Karlsen.

Taket er av plast (Protanfolie) og må fra tid til annen vaskes for at det skal holde seg hvitt. Det kommer 2 store rister øverst på taket for at kirkeklokkene skal høres skikkelig ut mot byen.
Kirkeklokkene er ferdig støpt og testet.

Lyden fra testen kan du høre her.


Innsamlingen har som mål å nå 10,9 millioner. I dag mangler det kun kr 275.000 før målet er nådd.


Få klager
- Dette er en veldig spesiell byggeplass, sa Rune Karlsen. - Til tross for trang plass med store trailere inn og ut, har vi beholdt et godt forhold til naboene. Men vi har hatt noen henvendelser fra politiet om at uvedkommende har vært inne på byggeplassen.

Sist var det noen ungdomer som hadde skatet på taket. Prosten var spent på hvordan det ville bli i krematoriet med spunting og byggestøy, men også det har gått greit.  

Torsdag ble det støpt gulv i kontorene.

kirkebygg2
Foto: Frank Tverran

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa