fredag, 03 mars 2017 14:20

Øvelse gjør mester

Skrevet av
Klart til avgang - Rasmus Lindberg og Frank Tverran Klart til avgang - Rasmus Lindberg og Frank Tverran Selfie v/ Rasmus Lindberg

Av og til må selv erfarne dronepiloter øve. Det å gjøre videoopptak samtidig med at en drone skal styres, krever noe øvelse.

Rasmus Lindberg og Frank Tverran bruker droner til fotografering for RingeriksAvisa, men begge driver egne, godkjente virksomheter som droneoperatører.

I dag er de to i sving på Helgelandsmoen. Og til og med øvelseskjøring må være nedfelt i operasjonsmanualen. På forhånd har det vært kontakt med grunneier Helgelandsmoen Næringspark, nærmeste nabo som er Ringeriksbadet og det er innhentet kart over restriksjonsområdet fra NSM (Nasjonal Sikkerhetsmyndighet).

Temperaturen er ned mot null grader, noe som påvirker batteriene. I sommertemperatur varer batteriene ca 30 minutter. Nå skal det måles hvor mye kortere flyturen blir ved lavere temperaturer.

Det skal også øves på rask nedstigning fra stor høyde. Her kan dronen komme inn i sin egen luftstrøm og falle rett ned (Vortex ring state). For å unngå dette, må man samtidig styre til siden.

Den nyeste dronen har en topphastighet på 72 km/t, og har infrarøde sensorer som gir økt stabilitet, forhindrer sammenstøt med andre og som automatisk kan følge et bevegelig mål.

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa