søndag, 13 november 2016 10:51

Bandt nabokjerringa

Skrevet av
Ringerike tingrett Ringerike tingrett Foto: Frank Tverran

Man kan ikke gjøre hva som helst med ugreie nabokjerringer. Det fikk to brødre fra distriktet erfare i Ringerike tingrett.

Nabokjerringa skal ha skapt uro i nabolaget i lang tid. Nærmeste nabo hadde da også satt opp et høyt gjerde mellom seg og nabokjerringa for skjerme seg mot sjikaneringer.

Ved juletider i 2014 kuliminerte det hele. Naboen oppdaget i det han skulle dra på jobb, at noe av julebelysningen var revet ned og at det var fotspor i snøen. Han ringte da sin bror, som dro hjem til han for å undersøke dette nærmere. Utebelysningen, juletreet, en stige og noen blomsterpotter var da fjernet. Sporene gikk til nabokjerringa, hvor stigen ble funnet. Broren ringte da politiet som kom og hentet nabokjerringa.

Litt senere på dagen var mannen hjemme hos seg selv, da han fikk se nabokjerringa komme rundt hjørnet. Han gikk ut på trappa og kom henne i møte. Da klappet nabokjerringa til ham på kinnet, hvoretter det ble slåssing mellom de to. Han fikk lagt nabokjerringa i bakken og samtidig kom broren hans løpende med et tau. Sammen bandt de tauet rundt nabokjerringas ene hådledd og begge bena hennes. De hadde da tatt fra henne et redskap som senere ble antattt å være et brekkjern.

Deretter ringte de til politiet.

-Sprellet som en abbor

Broren som kom til unnsetning, forklarte i retten at han ringte politiet allerede da han så det pågående basketaket. Han tok med seg et tau fordi det var det første som falt ham inn. Han sa hun sprellet som en abbor og at hun "ikke var helt bra i aua".
Han erkjente i retten at han bandt henne og at han holdt nakkegrep på henne. Han forklarte at han ønsket å holde kontroll på henne til politiet kom.

Et vitne som kom til stedet, fikk overtalt de to brødrene til å la nabokjerringa sitte i hans bil til politiet kom.

Ikke enighet i retten

Ringerike tingrett besto i denne saken av en fagdommer og to meddommere. Flertallet i retten, som besto av fagdommeren og den ene meddommeren, mente at de to brødrene hadde gått for lang i sitt nødverge ved at de ikke nøyde seg med å ta fra nabokjerringa redskapet hun hadde og legge henne i bakken, men at de la henne i bakken over lang tid og i tillegg bandt henne.
Mindretallet la vekt på at nabokjerringa, som er en stor og kraftig kvinne, var uregjerlig og i ubalanse og at det derfor var nødvendig å ha kontroll på henne til politiet kom til stedet.

De to brødrene ble dømt til 21 dagers betinget fengsel med en prøvetid på 2 år og ble dessuten ilagt saksomkostninger med kr 1.000 hver. Begge ble frifunnet i kravet om oppreisning.

Sist redigert fredag, 18 november 2016 08:17

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa