mandag, 05 august 2024 09:59

Ikke selg deg ut av fond!

Skrevet av
Ikke selg deg ut av fondene dine selv om verdiene stuper som følge av børsfallet, lyder rådet fra en økonomi-analytiker. Ikke selg deg ut av fondene dine selv om verdiene stuper som følge av børsfallet, lyder rådet fra en økonomi-analytiker. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Ikke selg deg ut av fondene dine selv om verdiene stuper som følge av børsfallet, lyder den klare beskjeden fra analytiker Nils Kristian Knudsen i Handelsbanken.

– Dette er litt av det som følger med det å være investert i aksjemarkedet. Alle som sparer i fond, må ta risiko som er tilpasset sin egen økonomi, sier rente- og valutastrateg Nils Kristian Knudsen i Handelsbanken til NTB.

Mange nordmenn har spare- og pensjonspenger stående i langsiktige aksjefond. De vil kunne oppleve det som svært dramatisk når sparebeholdningen krymper raskt som følge av børsnedgangen vi er inne i, både internasjonalt og her hjemme.

Knudsen påpeker at vi også tidligere har opplevd krakk og relativt dype fall, men historien viser at nedgangsperioder er midlertidige, og at aksjemarkedet gir god avkastning på lengre sikt.

– Vi har vært gjennom en lang periode med vekst og relativt stabile markeder med små svingninger. Men det er naturlig at det svinger. Og når det svinger så mye som det gjør nå, kan det nok oppleves enda sterkere, sier han.

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa