mandag, 15 juli 2024 07:48

Kong Charles planlegger besøk til Australia og Samoa

Skrevet av
Charles og Camilla har også tidligere vært i Australia, men reisen i oktober, blir deres første besøk i landet etter at Charles ble konge. Det er også første gang en sittende britisk monark- som også er statsoverhode i Australia -besøker landet siden dronning Elizabeth var der i 2011. Charles og Camilla har også tidligere vært i Australia, men reisen i oktober, blir deres første besøk i landet etter at Charles ble konge. Det er også første gang en sittende britisk monark- som også er statsoverhode i Australia -besøker landet siden dronning Elizabeth var der i 2011. Arkivfoto: Tracey Nearmy / AP / NTB

Kong Charles og dronning Camilla drar på statsbesøk til Australia og Samoa i oktober. Programmet blir redusert av hensyn til kongens helse.

Den britiske monarken er også statsoverhode i Australia og er invitert dit av landets regjering. Kongeparet skal også delta på Samvelde-toppmøtet i Samoa, som holdes fra 21. til 25. oktober, opplyser Buckingham Palace.

Charles er Samveldets leder, en posisjon som ikke er arvelig, men som han overtok etter moren, dronning Elizabeth.

Den 75 år gamle monarken har nylig gjenopptatt sine kongelige gjøremål etter kreftdiagnosen tidligere i år. Slottet sier programmet på reisen vil bli redusert av hensyn til kongens rekonvalesens.

Det betyr også at et planlagt besøk til New Zealand, der Charles også er statsoverhode, sløyfes. Legene anbefaler at han unngår et såpass omfattende program, opplyser en talsperson for slottet.

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa