torsdag, 23 mai 2024 10:48

Israels angrep mot Rafah blir stadig mer intense

Skrevet av
Over 800.000 palestinere har ifølge FN flyktet fra Rafah siden Israel tidligere i måneden trappet opp angrepene. Mange av dem som har flyktet, var på før på flukt fra israelske angrep lenger nord på Gazastripen. Over 800.000 palestinere har ifølge FN flyktet fra Rafah siden Israel tidligere i måneden trappet opp angrepene. Mange av dem som har flyktet, var på før på flukt fra israelske angrep lenger nord på Gazastripen. Foto: AP / NTB

Israel har trappet opp luftangrepene mot Rafah og stridsvogner sto i morgentimene i sentrum av byen.

Nattens luftangrep blir av innbyggere beskrevet som de mest intense siden de israelske styrkene innledet sin offensiv mot Rafah i forrige måned.

Israelske stridsvogner står nå i utkanten av det tett befolkede Yibna-distriktet i sentrum av Rafah, der Israel i løpet av natten angrep en rekke mål.

Israel angrep også fiskebåter langs stranda i Rafah og flere av dem ble skutt i brann, forteller innbyggere.

Uten stans

– Israel har angrepet uten stans hele natten og har brukt droner, helikoptre, kampfly og stridsvogner, forteller en innbygger.

Ifølge tankesmia Institute for the Study of War (ISW), som delvis finansieres av amerikansk våpenindustri, er fem israelske brigader nå inne i sentrum av Rafah.

Ytterligere fem brigader opererer i den såkalte Philadelphia-korridoren, en 14 kilometer lang landstripe som Israel har ryddet langs grensa mellom Egypt og Gaza.

Masseflukt

Rafah har de siste månedene vært hjem for rundt halvparten av Gazas 2,3 millioner innbyggere, blant dem over 1 million palestinere på flukt fra israelske angrep lenger nord.

Ifølge FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) har over 800.000 mennesker flyktet fra Rafah siden Israel på tross av internasjonale advarsler og protester innledet sine angrep mot byen tidligere i måneden.

Angrep også i Khan Younis

Den israelske hæren har ikke kommentert nattens angrep i Rafah, men hevder å ha drept en rekke militante palestinere i Khan Younis lenger nord på Gazastripen.

Israel hevdet for en måned siden at Hamas og andre militante grupper var nedkjempet i Khan Younis, men har nå på nytt sendt styrker inn i byen.

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa