torsdag, 16 mai 2024 08:42

Politikere i Bærum setter foten ned for prinsesse Märtha Louise

Skrevet av
Prinsesse Märtha Louise har siden 2003 bodd i Lommedalen. Nå vil hun bygge ut boligen hun har kjøpt på Stabekk. Prinsesse Märtha Louise har siden 2003 bodd i Lommedalen. Nå vil hun bygge ut boligen hun har kjøpt på Stabekk. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Prinsesse Märtha Louises utbyggingsplaner på Stabekk er inntil videre stanset. Politikerne i Bærum setter byggeforbud foran prinsessens behov for mer plass.

Først rundt nyttår vil prinsesse Märtha Louise kunne få behandlet byggesøknaden hun har sendt kommunen. Det ble klart etter at politikerne i planutvalget behandlet saken onsdag kveld, melder Budstikka.

Tidligere i år ble det kjent at prinsessen ønsker å bygge ut sin nyinnkjøpte villa på Malurtåsen i Stabekk, et av Bærums mest populære boligstrøk. Boligen ble kjøpt for 18.650.000 kroner i august i fjor, viser grunnboken.

Bakgrunnen for det midlertidige byggeforbudet er at det pågår en detaljregulering for Malurtåsen for å vurdere vern av kulturminner, kulturmiljøer og naturverdier. Derfor er det lagt ned et midlertidig forbud mot bygging.

– Mens arbeidet pågår har planutvalget sett det som nødvendig å nedlegge midlertidig forbud mot tiltak, sa leder av planutvalget, Høyres Elisabeth H. Gjølme, under behandlingen av saken.

Budstikka skriver at de har kontaktet prinsesse Märtha Louises manager, Carina Scheele Carlsen, uten å få svar. Byggeforbudet er forventet å opphøre rundt årsskiftet, ifølge avisen.

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa