mandag, 22 april 2024 08:09

Politiet vil bekjempe åpenlys kriminalitet på Grønland i Oslo

Skrevet av
Politimester i Oslo, Ida Melbo Øystese sier politiet ikke var klar over hvor alvorlige forholdene på Grønland var. Nå settes en nytt avsnitt med politifolk inn for å bekjempe kriminaliteten i området. Politimester i Oslo, Ida Melbo Øystese sier politiet ikke var klar over hvor alvorlige forholdene på Grønland var. Nå settes en nytt avsnitt med politifolk inn for å bekjempe kriminaliteten i området. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Etter at det er avdekket hvordan kriminelle fritt operer på Grønland i Oslo, oppretter politiet nå et nytt avsnitt for å gjøre noe med problemet.

Politiet i Oslo vil 1. mai lansere et nytt avsnitt med opptil 38 politibetjenter. Den nye avdelingens oppdrag skal være å slå ned på åpent narkotikasalg og bekjempe vold og trusler på Grønland og Tøyen i Oslo, skriver VG.

Det nye tiltaket kommer i etterkant av en rapport som avdekket hvordan kriminelle, nærmest i skyggen av landets største politistasjon, bortimot fritt har oppsøkt næringsdrivende og ansatte i butikker på Grønland og utsatt dem for vold og trusler.

– Vi ble kanskje litt overrasket over hvor alvorlig forholdene på Grønland faktisk var, etter å ha snakket med folk, sier politimester Ida Melbo Øystese i Oslo til VG.

Det ansettes ikke flere politifolk i Oslo i forbindelse med opprettelsen av det nye avsnittet, men ressursene som settes inn skal komme som følge av en omgruppering.

Rapporten avdekket hvordan de kriminelle miljøene hadde tatt over de sentrumsnære områdene, hvor det også er flere skoler og barnehager. I alt 22 prosent av de spurte beboerne på Grønland svarte at de føler seg svært eller ganske utrygge i sitt nærmiljø.

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa